Hospodaření s jídlem

Stává se vám, že se vám nějaké potraviny zkazí, protože je prostě nestihnete spotřebovat nebo na ně zapomenete nebo nevíte jak je zpracovat? Naučte se nakupovat tolik potravin a takové, které opravdu stihnete spotřebovat (nekupujte například na základě akcí nebo své momentální chuti, ale spíš se zamyslete, co máte doma a co z toho můžete uvařit a podle toho dokupujte suroviny). Další důležitá část hospodaření s jídla je jeho správné skladování. Tipy jak správně skladovat potraviny najdete třeba zde: https://zachranjidlo.cz/jak-ulozit-potraviny-aby-co-nejdele-vydrzely/. Důležité je při skladování příliš "neschovávat" potraviny, které se rychle kazí nebo už je máte doma dlouho a víte, že je potřeba je co nejrychleji sníst. Snažte se vždy tyto potraviny spotřebovávat přednostně, i když na ně třeba úplně nemáte chuť, protože je to rozhodně lepší, než kdybyste je měli pak vyhodit. Další dúležitou součástí je snažit se spotřebovat opravdu všechno (např. tvrdý chléb se dá napařit jako knedlíky, pokud okrajujete jablka, tak jejich slupky jsou vhodné do čaje,...). Jde o to vždy pořádně přemýšlet jestli danou věc opravdu už nejde na nic využít. Některé nápady na recepty, které se snaží využít veškeré části všech potravin najdete tady: https://zachranjidlo.cz/recepty/  

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky